Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις απεργίες

Η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μιας πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης θα απαιτείται πλέον για την κήρυξη μιας απεργίας. Η τροπολογία του Υπ. Εργασίας και οι υπόλοιπες διατάξεις.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις απεργίες

Στη Βουλή κατατέθηκε, με τη μορφή τροπολογίας η διάταξη του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας.

Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Με δεύτερο άρθρο, αποσαφηνίζεται η “αληθής έννοια” της υποχρέωσης του εργοδότη να καταβάλλει την προβλεπόμενη δαπάνη σε περίπτωση αποζημίωσης για εργατικό ατύχημα, εφόσον με δικαστική απόφαση διαπιστώνεται ότι το ατύχημα οφείλεται σε δικό του δόλο, είτε ως προς το αποτέλεσμα του ατυχήματος είτε ως προς τη μη τήρηση διατάξεων που ορίζουν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας στην Εργασίας.

Τρίτη διάταξη προβλέπει την υποχρέωση του Προέδρου κάθε ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ή των νόμιμων εκπροσώπων τους, να καταχωρούν σε πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας τις υπερωρίες προσωπικού αλλά και τον πίνακα εβδομαδιαίων αναπαύσεων του προσωπικού κίνησης.

 

*Η τροπολογία για τις απεργίες δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v