ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Ελληνικές επιχειρήσεις και σήματα με τζίρο 1 δισ. ευρώ

Κοινές δράσεις για την προώθηση των προϊόντων τους εξετάζουν οι επιχειρήσεις μέλη της πρωτοβουλίας, αλλά και για την ανάπτυξη μεταξύ τους συνεργιών.

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Ελληνικές επιχειρήσεις και σήματα με τζίρο 1 δισ. ευρώ

Τα 34 μέλη αριθμεί πλέον η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε και στηρίζεται από αμιγώς ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις που εδράζονται στη χώρα.

Πρόκειται για τη σύμπραξη γνωστών επώνυμων εταιριών -κυρίως από τον χώρο των τροφίμων-, των οποίων το οικονομικό αποτύπωμα είναι αθροιστικός κύκλος εργασιών 1 δισ. ευρώ, η κυκλοφορία περισσότερων από 2.500 κωδικών, η απασχόληση 4.400 εργαζομένων και η λειτουργία 64 μονάδων παραγωγής σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της, η Πρωτοβουλία αποτελεί μία σημαντική δύναμη της ελληνικής οικονομίας, που στοχεύει να αναδείξει την αξία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας και την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Οι εταιρείες-μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχουν εγκαινιάσει την κοινή παρουσία τους σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύοντας την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ένα ευρύ κοινό, έχουν ανοίξει κανάλια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δημιουργούν σταδιακά ένα πλαίσιο κοινής αντιμετώπισης προκλήσεων και αναζήτησης ευκαιριών, ιδιαίτερα στη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας σκοπεύει να δημιουργήσει ένα καλάθι προϊόντων, το οποίο θα προωθήσει συντονισμένα στο εξωτερικό. Σε πρώτη φάση, αυτή η κίνηση αφορά την προώθηση του συγκεκριμένου καλαθιού στην αλυσίδα ΒΕΡΟ στα Βαλκάνια, η οποία αναπτύσσεται από τον επιχειρηματία κ. Νίκο Βερόπουλο.

Επιπρόσθετα, η πρωτοβουλία έχει ήδη θεσμοθετήσει τη σήμανση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την οποία τα μέλη φέρουν πάνω στα 2 δισ. τεμάχια προϊόντων που παράγουν, ως σήμα αναγνωρισιμότητας της ελληνικής τους ταυτότητας προς τους καταναλωτές. Η σήμανση απονέμεται έπειτα από αυστηρή διαδικασία ελέγχου της Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε, η οποία προσφέρει την έγκριτη πιστοποίηση ελληνικότητας στην επιχείρηση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v