Προσφυγή στο ΣτΕ από συμβολαιογράφο που ζητά να παγώσουν οι «πλειστηριασμοί»

Η συμβολαιογράφος εκτός της προσωρινής διαταγής για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών ζητεί την αναστολή και την ακύρωσή τους. Τι υποστηρίζει η προσφεύγουσα. Θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο του ΣτΕ.

Προσφυγή στο ΣτΕ από συμβολαιογράφο που ζητά να παγώσουν οι «πλειστηριασμοί»

Την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνουν» οι ηλεκτρονικοί και φυσικοί πλειστηριασμοί ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συμβολαιογράφος Λαυρίου, Ελένη Καραγεωργοπούλου .

Η συμβολαιογράφος , η οποία εκπροσωπείται νομικά από την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη , εκτός της προσωρινής διαταγής ζητεί την αναστολή και την ακύρωση των πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον πρόεδρο του ΣτΕ κ. Νίκο Σακελλαρίου.

Η συμβολαιογράφος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η προσφεύγουσα υποστηρίζει ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, κ.λπ. επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απαιτείται και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων.

Ευθύνες επιρρίπτει στον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιο Ρούσκα, ο οποίος κατά την Ελένη Καραγεωργοπούλου, με σκοπιμότητα μεθόδευσε την διεξαγωγή της τελευταίας άκυρης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η ακυρότητα ανάγεται στο περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου που δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, αλλά και το χώρο διεξαγωγής της εν λόγω συνέλευσης.

Την τελευταία γενική συνέλευση την χαρακτηρίζει "παρωδία", επισημαίνοντας ότι προσβάλλει βάναυσα τον εγγυητικό ρόλο του συμβολαιογράφου και με τους πολίτες πλέον να χάνουν τις περιουσίες τους χωρίς τις διασφαλίσεις που οι συμβολαιογράφοι, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, πρέπει να παρέχουν.

Τέλος, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η φερόμενη ως επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση με την οποία αποφασίστηκε η απόχη, καθώς μάλιστα παρόμοιες μεθοδεύσεις δεν είναι ανεκτές σε ένα κράτος Δικαίου.

Η συμβολαιογράφος συνοδευόμενη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι αίτηση-δήλωση -διαμαρτυρία στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, που πλέον ότι χαρακτηρίζει άκυρη την τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση, ζητεί να τις δοθούν τα αποδεικτικά προσκλήσεων στην συνέλευση, ο κατάλογος των συμμετεχόντων, η βιντεοσκόπηση, κ.λπ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι από την διεξαγωγή των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2017 επήλθε ανεπανόρθωτη βλάβη στο Δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολό αλλά και στους ίδιους τους συμβολαιογράφους.

Την αίτηση-δήλωση -διαμαρτυρία την κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελέα Διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v