Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες σε Λέσβο και Κω

Οσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.

Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες σε Λέσβο και Κω

Το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η έκδοση απόφασης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω , ώστε να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ 2017 και 2018.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, σε συνέντευξή του στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις διευκρινίζοντας πως όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Δ.Ο.Υ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ των περιπτώσεων αυτών και όπου έχει καταβληθεί ο φόρος, να επιστραφεί.

Όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή των ακινήτων τους θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 , η οποία εφόσον υποβληθεί έως το τέλος του έτους δεν θα συνοδεύεται από πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής.

Ο κ. Πιτσιλής βρίσκεται στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο συμμετοχής του σε διεθνές συνέδριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v