Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουντουρά: Ισχυροποιείται ο ρόλος της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα τουρισμού

Η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων δυναμικών ξένων αγορών, η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών δημιούργησαν ένα ελκυστικό περιβάλλον και κινητοποίησαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, δήλωσε η Υπουργός.

Κουντουρά: Ισχυροποιείται ο ρόλος της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα τουρισμού

Την εθνική τουριστική πολιτική παρουσίασε που εφαρμόζεται από το 2015 με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας, ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, παρουσίασε η Ελ. Κουντουρά στο συνέδριο της Capital Link.

Οπως αναφέρθηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές, η Ελλάδα εξασφάλισε ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 7% και ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη: τις διεθνείς αφίξεις - που ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια το 2015, τα 28 εκατομμύρια το 2016 και τα 30 εκατομμύρια το 2017- τα τουριστικά έσοδα, τις διανυκτερεύσεις, την πληρότητες των καταλυμάτων, την ενισχυμένη αεροπορική συνδεσιμότητα, καθώς και στην απασχόληση και τις νέες επενδύσεις.

Η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων δυναμικών ξένων αγορών, η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού δημιούργησαν ένα ελκυστικό περιβάλλον για νέα επιχειρηματικότητα και κινητοποίησαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα τελευταία δύο χρόνια κατατέθηκαν στο Υπουργείο περισσότερες από 300 επενδυτικές προτάσεις για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ενώ 254 τουριστικές επενδύσεις υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο.

Η Υπουργός σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, και συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς θεσμούς και φορείς, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), καθώς εκλέχτηκε για πρώτη φορά ως μέλος το Εκτελεστικό του Συμβούλιο για την περίοδο 2018-2021 καθώς και με τον ΟΟΣΑ, όπου επί ελληνικής προεδρίας στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη για τον Τουρισμό τον περασμένο Οκτώβριο, υιοθετήθηκε Δήλωση Πολιτικής για τη Βιώσιμη και Χωρίς Αποκλεισμούς Τουριστική Ανάπτυξη. Αναφέρθηκε επίσης στη δυναμική παγκόσμια προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω του ΕΟΤ.

Ειδικότερα, για την αμερικανική αγορά ανέφερε σε μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν και οδήγησαν σε διψήφια ετήσια αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα την τελευταία τριετία και ανέδειξαν τη δυναμική να διπλασιαστεί ο αριθμός αυτός σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αφίξεις τα επόμενα χρόνια, ενώ νέες επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από κορυφαίους Αμερικανικούς Ομίλους και επενδυτές που επεκτείνουν την παρουσία τους στην ελληνική τουριστική αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v