Διετή παράταση της άδειας λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Με την ίδια τροπολογία καταργείται η υποχρέωση της ΔΕΗ να προσκομίσει βεβαίωση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΝ περί τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.

Διετή παράταση της άδειας λειτουργίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ

Την παράταση της ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καθώς και της "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" και των μονάδων των νησιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι εν λόγω άδειες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και επρόκειτο να αντικατασταθούν από ξεχωριστές άδειες κατά μεμονωμένη εγκατάσταση. Η διαδικασία για την έκδοση των νέων αδειών έχει ξεκινήσει, καθώς η ΔΕΗ έχει υποβάλει αιτήσεις για αρκετές μονάδες. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η διετής παράταση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου η ΔΕΗ να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται η υποχρέωση της ΔΕΗ να προσκομίσει βεβαίωση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΝ περί τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, καθώς η σχετική διαδικασία έχει αντικατασταθεί από περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v