Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορολοταρία: Σήμερα πληρώνει, την άλλη εβδομάδα ξανακληρώνει

Tην Παρασκευή 22/12 αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση, για τις συναλλαγές εννέα μηνών. Προγραμματίζεται μία ακόμα πριν κλείσει η χρονιά. Πιστώνονται τα χρήματα στους πρώτους 1.000 τυχερούς.

Φορολοταρία: Σήμερα πληρώνει, την άλλη εβδομάδα ξανακληρώνει

Εννιά χιλιάδες φορολογούμενοι θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ ο καθένας την ερχόμενη εβδομάδα στις νέες κληρώσεις της φορολοταρίας, ενώ σήμερα -εκτός απροόπτου- αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 1.000 τυχερών της πρώτης κλήρωσης από 1.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένουν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών των φορολογούμενων έως την ερχόμενη Τετάρτη και εφόσον αποσταλούν στην ώρα τους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος κληρώσεων για τις συναλλαγές εννέα συνεχόμενων μηνών. Η διαδικασία θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην πρώτη κλήρωση, οι λαχνοί θα «πιστωθούν» στην προσωπική σελίδα των φορολογουμένων στο Taxisnet και στην ίδια σελίδα θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της κλήρωσης, με τους φορολογούμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, αν στάθηκαν τυχεροί ή όχι.

Στην ηλεκτρονική κληρωτίδα της επόμενης εβδομάδας θα μπουν οι λαχνοί οι οποίοι αντιστοιχούν στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, οι οποίες έγιναν κάθε ένα μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εάν σταλούν έγκαιρα τα στοιχεία από τις τράπεζες, θα ακολουθήσει μία ακόμα κλήρωση για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου, στις 27 Δεκεμβρίου. Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου 2018.

Η διενέργεια της πρώτης κλήρωσης ανέδειξε «ορισμένες δεκάδες φορολογουμένων» οι οποίοι κέρδισαν αλλά δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν κωδικούς taxisnet από την εφορία τους, με αποτέλεσμα να ψάχνουν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ενημερώθηκαν τελικά τηλεφωνικά από τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ. Πρόκειται κυρίως για συζύγους, οι οποίες συνυποβάλλουν τη φορολογική δήλωση με τον σύζυγό τους και θεωρούσαν πως οι κωδικοί Taxisnet δεν χρειάζονται. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να προμηθευτούν τους κωδικούς τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών έφτασαν και ορισμένα παράπονα συζύγων, οι οποίες επίσης συνυπέβαλαν τη δήλωση με τον σύζυγο και αγνοούσαν ότι έχουν και οι ίδιες προσωπικούς κωδικούς, σχετικά με την «απουσία» των δικών τους λαχνών. Αφού δόθηκαν οι εξηγήσεις ότι οι λαχνοί εμφανίζονται στον λογαριασμό taxisnet του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου έγιναν οι πληρωμές, οι παρεξηγήσεις λύθηκαν.

Πώς κερδίζονται λαχνοί

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα για να χτίσουν το αφορολόγητό τους, εφόσον πληρώνουν με εναλλακτικά μέσα για τις συναλλαγές τους, δικαιούνται ένα λαχνό για κάθε ένα ευρώ συναλλαγής μέχρι και τα 100 ευρώ.

Για μεγαλύτερες συναλλαγές, το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων ηλεκτρονικών συναλλαγών του φορολογούμενου και συγκεκριμένα:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.

- Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Επομένως για συναλλαγές 500 ευρώ τον μήνα, ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

- Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, θα δικαιούται 1 λαχνό για κάθε 3 ευρώ.

- Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001, θα δικαιούται 1 λαχνό για κάθε 4 ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v