Citi: Μια χρονιά και… με το ζόρι μπορεί να βγάλει η Ελλάδα 3,5% πλεόνασμα

Αμφιβάλλουμε, σημειώνει η Citi, ότι μπορεί να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ή περισσότερο το 2018 και ακόμα και αν επιτευχθεί, ότι θα είναι διατηρήσιμο για πάνω από ένα χρόνο.

Citi: Μια χρονιά και… με το ζόρι μπορεί να βγάλει η Ελλάδα 3,5% πλεόνασμα

Στην εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο 11μηνο του έτους στέκεται στο σημερινό της σχόλιο η τράπεζα. Σημειώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει να έχει μειωθεί το 2017 έναντι του 1,6% του ΑΕΠ που παρουσιάστηκε το 2016. Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού είναι λιγότερο ασταθή από αυτά της γενικής κυβέρνησης αλλά τα τελευταία είναι τα κρίσιμα για τους στόχους του προγράμματος.

Τα στοιχεία υπονοούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης έχει επίσης μειωθεί σημαντικά από το 3,4% του ΑΕΠ που κατεγράφη το 2016, αν και παραμένει εντός ορίων του στόχου για 2,4% που έβαλε η κυβέρνηση.

Αμφιβάλλουμε, σημειώνει η Citi, ότι μπορεί να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ή περισσότερο το 2018 και ακόμα και αν επιτευχθεί, ότι θα είναι διατηρήσιμο για πάνω από ένα χρόνο όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα. Το μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα φέτος είναι πιθανότατα πίσω από τη σχετικά βελτιωμένη απόδοση του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v