Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων στη Δ. Αττική

Το ζήτημα της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών είναι κρίσιμο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Θέλουμε να φέρουμε τις τεχνολογίες του Αύριο, Σήμερα για Όλους, δήλωσε ο Υπουργός.

Παππάς: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων στη Δ. Αττική
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην πρώτη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής, σε πάνελ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη και τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανόλη Πλειόνη, με θέμα: «Υποδομές και Πολιτική Προστασία.».

 «Ως Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δημιουργούμε τις υποδομές για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στους Δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και τους γειτονικούς Δήμους», τόνισε ο Ν. Παππάς, εξαγγέλλοντας σειρά δράσεων για την περιοχή:

·         «Την ερχόμενη Τετάρτη (20 Δεκεμβρίου), ομάδα εμπειρογνωμόνων θα επισκεφτεί το δήμο για να καταγράψει τα προβλήματα και να ψηφιοποιήσει τις υποβληθείσες αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων».

·         «Θα ξεκινήσουμε εφαρμογές έξυπνων πόλεων και στην Δυτική Αττική, ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για εφαρμογές που είναι ήδη εγκαταστημένες και λειτουργούν και σε άλλες πόλεις, δεν είναι πολυδάπανες και δίνουν λύσεις στον τομέα της ύδρευσης, του οδοφωτισμού και της διαχείρισης απορριμμάτων».

·         «Υποστηρίζουμε την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελευσίνα, ώστε να αναδείξουμε σε όλο τον κόσμο τις πολιτιστικές, τουριστικές και επιχειρηματικές δυνατότητες της περιοχής».

Παράλληλα, ο Υπουργός σημείωσε, πως «οι εφαρμογές για να γίνουν πράξη, χρειάζονται και την κατάλληλη συνδεσιμότητα» και στη συνέχεια εξήγγειλε ότι:

·         «Σχολεία και δημόσια κτίρια θα αποκτήσουν σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρξει εγκατάσταση wifi σε δημόσιους χώρους».

·         «Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η παροχή κουπονιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη σύνδεσή τους με υψηλές ταχύτητες».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατά το κλείσιμο της ομιλίας του, τόνισε: «Το ζήτημα της ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών είναι κρίσιμο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Θέλουμε να φέρουμε τις τεχνολογίες του Αύριο, Σήμερα για Όλους».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v