Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μια εξτρά ψήφο πέρασε ο προϋπολογισμός

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων. Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με μια εξτρά ψήφο πέρασε ο προϋπολογισμός

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018».

Υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων). Σχολιάζοντας ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά: «Είναι μια χαρά, αντί να μειωνόμαστε, αυξανόμαστε».

Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου (με επιστολή του ενημέρωσε ότι αδυνατεί να προσέλθει στην ψηφοφορία λόγω θεμάτων υγείας, αλλά αν ήταν παρών θα ψήφιζε θετικά), ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Όπως νωρίτερα ενημέρωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας διήρκησαν 54 ώρες και μίλησαν 219 βουλευτές, οι οκτώ πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων και 34 μέλη της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v