Δύο χρόνια παράταση για τη «διακοψιμότητα»

Στον μηχανισμό της διακοψιμότητας συμμετέχουν εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3 MW. Εχει ως στόχο να εξασφαλίζει την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος.

Δύο χρόνια παράταση για τη «διακοψιμότητα»

Παρατείνεται για δύο χρόνια ο Μηχανισμός Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας, με Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Συγκεκριμένα παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019, οπότε και το σχετικό μέτρο θα επαναξιολογηθεί.

Η Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ) ή αλλιώς «διακοψιμότητα» έχει καθοριστική συμβολή στη διασφάλιση της ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος και της ασφάλειας του εφοδιασμού για τους καταναλωτές σε περιόδους που συντρέχουν έκτακτες καταστάσεις ή που τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος.

Στον μηχανισμό της διακοψιμότητας συμμετέχουν εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3 MW, οι οποίες, με την εγγραφή τους στο ειδικό Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες ΥΔΦ. Στη συνέχεια συνάπτουν σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος σε περιόδους κρίσιμες για το ηλεκτρικό σύστημα δίνει εντολές περιορισμού της ισχύος.

* Δείτε το ΦΕΚ στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v