Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντεκα επιχειρήσεις ρύθμισαν τα χρέη μέσω εξωδικαστικού

Τις δύο πρώτες ρυθμίσεις χρεών έναντι τραπεζών γνωστοποίησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας. Συνολικά 11 επιχειρήσεις αξιοποίησαν επιτυχώς τον μηχανισμό εντός του 2017. Τις 400 αριθμούν οι οριστικοποιημένες αιτήσεις.

Εντεκα επιχειρήσεις ρύθμισαν τα χρέη μέσω εξωδικαστικού

Τις 11 έφθασαν με το κλείσιμο του έτους, οι υποθέσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που διευθέτησαν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και ήδη όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υπήρξαν και οι δύο πρώτες αναδιαρθρώσεις χρεών έναντι τραπεζών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επήλθε διευθέτηση οφειλών επιχείρησης ύψους 26.000 ευρώ προς τη Eurobank και επιχείρησης με οφειλή 406.000 ευρώ προς την Εθνική. Αμφότερες (οι επιχειρήσεις) πέτυχαν διαγραφή των τόκων του τελευταίου εξαμήνου και διακανόνισαν την αποπληρωμή του χρέους τους σε 120 δόσεις.

Οι άλλες εννέα επιχειρήσεις, διευθέτησαν τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό, έναντι του ΚΕΑΟ. Οι οκτώ εξ αυτών είχαν οφειλές από 20.000 έως 65.000 ευρώ και η μία είχε οφειλή 320.000 ευρώ. Όλες έλαβαν διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε ποσοστό 85% και ρύθμισαν την αποπληρωμή της οφειλής τους σε 120 δόσεις.

Σημειώνεται ότι και οι 11 υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν, υπήχθησαν στη διαδικασία της διμερούς διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΥΔ, ως αυτή τη στιγμή έχουν οριστικοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 400 αιτήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, ξεπερνά τις 14.500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v