Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η λειτουργία του Μητρώου εστιάζει στην τήρηση Πανελλαδικής Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων, στην οποία θα είναι καταχωρισμένοι οι ενεργοί επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η λειτουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών το οποίο καταρτίστηκε και η εφαρμογή του θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της παρουσίας του κλάδου στην αγορά.

Το Μητρώο ολοκληρώθηκε μετά από πολύμηνη συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με την ΕΑΕΕ, τους Συλλόγους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και συμπίπτει με σειρά αλλαγών που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με κυρίαρχη την εφαρμογή της Οδηγίας IDD.

Η λειτουργία του Μητρώου εστιάζει στην τήρηση Πανελλαδικής Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων, στην οποία θα είναι καταχωρισμένοι οι ενεργοί επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, και είναι μείζονος σημασίας εξέλιξη και για την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης και για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στο Μητρώο, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βρίσκει άμεσα και εύκολα τα στοιχεία του συνομιλητή του-επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Αυτό θα είναι ένα εχέγγυο για τους πολίτες ότι μιλούν με επαγγελματία του κλάδου που πληροί τις προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει την εξέλιξη και αναφέρει τα εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση και αυτής της προσπάθειας, που συμβάλλει στην πρόοδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Είμαι περήφανος που το Ε.Ε.Α. πρωτοστάτησε, στήριξε και τελικά συντέλεσε καθοριστικά στη δημιουργία του Πανελλαδικού Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Θα συνεχίσουμε ως Ε.Ε.Α. να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να ανοίγουμε δρόμους και να προχωράμε σε δράσεις προόδου της αγοράς και των επαγγελματιών της διαμεσολάβησης. Με το ίδιο σθένος θα στηρίξουμε και κάθε κλάδο στην εξέλιξή του, στον εκσυγχρονισμό του, στην αναβάθμισή του.

Η οικονομία και η αγορά χρειάζονται ενεργούς θεσμικούς συμβούλους, οι οποίοι με γνώση, εμπειρία και επιστημονικά κριτήρια μπορούν να προτείνουν αξιόπιστες λύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη, την πρόοδο και βελτίωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το Ε.Ε.Α. θα κινηθεί συντεταγμένα προς αυτή την κατεύθυνση με βεβαιότητα για το αποτέλεσμα».

Επισημαίνεται ότι το Μητρώο, για λόγους διασφάλισης της λειτουργίας του, θα λειτουργήσει αρχικώς δοκιμαστικά και αμέσως μόλις πιστοποιηθούν όλες οι παράμετροι των επιμέρους λειτουργιών του, τότε θα εκκινήσει και η ενεργοποίησή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v