Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 12,3 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά 177 ζημίες επί των ασφαλίσεων περιουσίας, με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τις € 65.833.

Στα 12,3 εκατ. οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων -μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) που επικράτησαν στη Δυτική Αττική και ιδιαιτέρως στην περιοχή της Μάνδρας στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, εξαιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου. 

Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων ζημιών (σε επίπεδο περιοχής) καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεων-μελών, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων περιουσίας.

Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων για αποζημίωση του συγκεκριμένου περιστατικού επί ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων ανέρχεται συνολικά σε 12,3 εκατ. €

Οπως αναφέρει η ΕΑΕΕ, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 177 ζημίες επί των ασφαλίσεων περιουσίας, με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τις € 65.833. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v