Φωτοβολταϊκά: Υποβλήθηκαν 1.584 αιτήσεις για net metering

Από τις αιτήσεις το 91% αυτών έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 849 συστήματα (54% των αιτήσεων) λειτουργούν κανονικά.

Φωτοβολταϊκά: Υποβλήθηκαν 1.584 αιτήσεις για net metering

Σε όλη την επικράτεια έχουν υποβληθεί 1.584 αιτήσεις από την αρχή του προγράμματος net metering (Μάιος 2015), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.

Το 91% αυτών έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσφοράς σύνδεσης ή/και στη σύμβαση σύνδεσης, ενώ 849 συστήματα (54% των αιτήσεων) λειτουργούν κανονικά.

Όσον αφορά στην ισχύ των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί αυτή ανέρχεται σε 37 MWp (μεγαβάτ), ενώ τα συστήματα που έχουν συνδεθεί είναι 12,9 MWp (35% της συνολικής ισχύος των αιτήσεων).

Από την ημερομηνία που γίνεται η αίτηση μέχρι την προσφορά σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 28 ημέρες, ενώ από την προσφορά σύνδεσης μέχρι τη σύμβαση σύνδεσης απαιτούνται κατά μέσο όρο 39 ημέρες. Τέλος, από τη σύμβαση σύνδεσης ως την ενεργοποίηση απαιτούνται κατά μέσο όρο 103 ημερολογιακές ημέρες.

Επομένως, από την ημερομηνία που ο επενδυτής θα καταθέσει την αίτησή του μέχρι την ενεργοποίηση του συστήματός του απαιτούνται κατά μέσο όρο περίπου 5,5 μήνες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι το net metering είναι μέθοδος συμψηφισμού ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ΑΠΕ.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v