Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Ο TAP δίνει «ζωή» στην ελληνική μεταλλουργία

Η παραγωγή βασικών μετάλλων έδωσε το έναυσμα για μια μέτρια ανάκαμψη της ελληνικής μεταποίησης το 2017, σύμφωνα με το Bloomberg, που σχολιάζει πως πίσω από την άνοδο αυτήν, βρίσκεται η ζήτηση για αγωγούς από τον TAP.

Bloomberg: Ο TAP δίνει «ζωή» στην ελληνική μεταλλουργία

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις, ο αγωγός TAP, που μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, δείχνει πόση διαφορά που μπορεί να κάνουν τέτοιου είδους συμφωνίες, γράφει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η παραγωγή βασικών μετάλλων έδωσε το έναυσμα για μια μέτρια ανάκαμψη της μεταποίησης το 2017, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 21%, σύμφωνα με τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017 που ανακοινώθηκαν σήμερα. Πίσω από την άνοδο αυτήν, βρίσκεται η ζήτηση για αγωγούς από τον TAP.



Ο αγωγός δείχνει το πώς μεμονωμένα projects μπορούν να έχουν αντίκτυπο στις μακροοικονομικές στατιστικές μιας χώρας όπως η Ελλάδα, σχολιάζει το Bloomberg, που συμπληρώνει όμως πως η χώρα πρέπει να «ανοίξει την κάνουλα» για περισσότερα αν θέλει να αυξήσει τις συνολικές επενδύσεις, που στο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους αυξήθηκαν κατά μόλις 2,6%.

Φέτος θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για την οικονομία της Ελλάδας, η οποία, έχοντας σταθεροποιηθεί μετά την συρρίκνωσή της κατά 25%, τώρα χρειάζεται να επιτύχει μια ταχύτερη ανάπτυξη προκειμένου να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας, που είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη.

Υπάρχουν ορισμένα ενθαρρυντικά σημάδια, καθώς ο δείκτης της μεταποίησης –ο οποίος αντιστοιχεί κοντά στο 10% της οικονομίας- αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 τον περασμένο μήνα, καταλήγει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v