Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινική δίωξη κατά 9 ατόμων για ζημιά 15 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Η υπόθεση αφορά δυο αποφάσεις μελών της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014 με τις οποίες επεβλήθη ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά. Η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο φέρεται να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

Ποινική δίωξη κατά 9 ατόμων για ζημιά 15 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Ποινική δίωξη για απιστία κατά 9 συνολικά ατόμων μεταξύ των οποίων πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά δυο αποφάσεις μελών της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014 με τις οποίες επεβλήθη ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).

Η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από αυτές τις δύο αποφάσεις φέρεται να αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v