Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Στη Βουλή τέσσερις συμβάσεις υδρογονανθράκων

Κατατίθενται σήμερα στη Βουλή οι συμβάσεις για τα οικόπεδα της Άρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, ΒΔ Πελοποννήσου και δυτικά της Κέρκυρας. Επίθεση από τους βουλευτές της ΝΔ Κώστα Σκρέκα και Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννη Μανιάτη για καθυστερήσεις στον τομέα των ερευνών.

Σταθάκης: Στη Βουλή τέσσερις συμβάσεις υδρογονανθράκων

Την κατάθεση σήμερα στη Βουλή προς κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων μίσθωσης των τριών χερσαίων οικοπέδων της Άρτας-Πρεβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της ΒΔ Πελοποννήσου αλλά και της θαλάσσιας «περιοχής 2» δυτικά της Κέρκυρας ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης.

Στη διάρκεια του συνεδρίου Athens Energy Forum, ο κ. Σταθάκης έκανε την παραπάνω αναγγελία, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να μετατραπεί σε χώρα παραγωγό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά και κόμβο μεταφοράς ενεργειακών πόρων από την Ανατολική Μεσόγειο στην ΕΕ.

Ο υπουργός επισήμανε και τον εν εξελίξει διαγωνισμό που λήγει στις αρχές του Μαρτίου για τις περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης και του Ιονίου.

Επίθεση από Σκρέκα και Μανιάτη

Τις ανακοινώσεις του κ. Σταθάκη σχολίασε καυστικά στο ίδιο συνέδριο ο αρμόδιος τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.

Άσκησε κριτική υπογραμμίζοντας την πολυετή καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών των προαναφερόμενων διαγωνισμών και της κατάθεσης των σχετικών συμβάσεων προς κύρωση στη Βουλή: «Άρα υπάρχει πολιτική βούληση μετά από τέτοιες καθυστερήσεις στην προσέλκυση επενδυτών;» διερωτήθη ο κ. Σκρέκας.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρώην υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Μανιάτης: «Στην Ελλάδα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις στον τομέα ερευνών κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Αν και ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί με την Κύπρο τους διαγωνισμούς το 2013-2014, εντούτοις οι υπογεγραμμένες συμβάσεις στη χώρα μας δεν έχουν πάει ακόμη στη Βουλή. Αντίθετα στην Κύπρο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες πραγματοποιούν έρευνες», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v