Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεντένο: Κρίσιμη η «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων

Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα νέα που έρχονται από την Αθήνα και την επιστροφή σε ανάπτυξη το 2017.

Σεντένο: Κρίσιμη η «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων

«Κρίσιμο» χαρακτήρισε το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει η Ελλάδα, ο Μάριο Σεντένο, σε τοποθέτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Τόνισε δε πως η «ιδιοκτησία» της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Επικαλέστηκε ως προς τούτο και την εμπειρία του ως υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας.

Όπως είπε, το Eurogroup θα εξετάσει το πώς διευκολύνει τη βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα νέα που έρχονται από την Αθήνα και την επιστροφή σε ανάπτυξη το 2017, ενώ τόνισε ότι έχει ξεκινήσει την τεχνική εργασία για τα πιθανά νέα μέτρα στο χρέος. Η απόφαση όμως θα ληφθεί κοντά στο τέλος του προγράμματος.

Σχετικά με το τι ακριβώς θα ακολουθήσει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, ο Μ. Σεντένο τόνισε ότι είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα «εργαλεία» και όλοι οι «μηχανισμοί» που υπάρχουν και αν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. Υπογράμμισε, τέλος, ότι πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η εμπιστοσύνη των αγορών και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v