Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για την ελάφρυνση χρέους

«Αν η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί επιπλέον ελάφρυνση χρέους, είμαστε έτοιμοι να τη χορηγήσουμε, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ρέγκλινγκ: Ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για την ελάφρυνση χρέους

Οι τεχνικές εργασίες για να καθοριστεί εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους της μετά την αναμενόμενη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης αργότερα φέτος έχουν ξεκινήσει, δήλωσε από το Τόκιο ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όπως είπε, το «κούρεμα» χρέους από τους επενδυτές ή η αποδοχή απωλειών επί της αξίας του κρατικού χρέους δεν θα αποτελεί μέρος της όποιας αναδιάρθρωσης, όταν η Ελλάδα φύγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Η τεχνική εργασία έχει ξεκινήσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι, όταν το πρόγραμμα λήγει», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αν η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί επιπλέον ελάφρυνση χρέους, είμαστε έτοιμοι να τη χορηγήσουμε, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά την επιτυχή πώληση κρατικών ομολόγων σε επενδυτές πριν την έξοδο από το μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v