Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσμοί: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες δράσεις για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM έγκαιρα», σημειώνουν πηγές των δανειστών.

Θεσμοί: Εποικοδομητικές οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις

«Εποικοδομητικές συζητήσεις έγιναν για τις μεταρρυθμίσεις που είναι μέρος των προγραμμάτων του ESM και του ΔΝΤ», σημείωσε εκπρόσωπος των θεσμών, με αφορμή την αναχώρηση από την Αθήνα. «Η δουλειά θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες για περαιτέρω πρόοδο και ολοκλήρωση».

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν τις απαραίτητες δράσεις για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM έγκαιρα, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Ηταν μια πετυχημένη αποστολή», δήλωσε νωρίτερα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η ανταλλαγή επτά-οκτώ reports για την πρόοδο σε συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες απαιτούν περισσότερη τεχνική δουλειά.

Οπως φάνηκε από χθες, ένας από τους «καυτούς» φακέλους αφορά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα και ο χρόνος παραπάνω από πιεστικός. Η προσαρμογή τους θα πρέπει να γίνει έως τα τέλη Μαρτίου και σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας αναβολής, «παραμένει η δέσμευση και αυξάνεται η πίεση στους υπουργούς».

Αύριο το ελληνικό θέμα στο EwG

Σε θετική τροχιά βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο των συζητήσεων στο Euroworking Group σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί αύριο το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών του Euroworking Group. Σχετικά με τα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (Ελληνικό και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί), οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κατάσταση κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική.

Ειδικότερα, για το Ελληνικό, σημείωναν ότι υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι ικανοποιητική και έχει επιτευχθεί σχετικά καλή πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v