Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Atlantica πλειοδότησε για τα ξενοδοχεία Λακιτίρα-Προσέφερε 62,9 εκατ.

Τα τρία ξενοδοχεία πωλούνται στην Atlantica «καθαρά», χωρίς υποχρεώσεις, με «προίκα» τις συμβάσεις με tour operators και 600 εργαζόμενους. Το τίμημα υπερκαλύπτει οφειλές σε τράπεζες, προμηθευτές, ΙΚΑ και ΔΕΗ. Θα μείνουν και περίπου 10 εκατ. για τους μετόχους. Το προφίλ της Atlantica.

Η Atlantica πλειοδότησε για τα ξενοδοχεία Λακιτίρα-Προσέφερε 62,9 εκατ.

Η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Altantica πλειοδότησε για την απόκτηση τριών ξενοδοχειακών μονάδων της ΛαΚιτίρα, προσφέροντας 62,9 εκατ. ευρώ, ποσό αρκετά υψηλότερο από την δεύτερη καλύτερη προσφορά.

Οι επτά κλειστές προσφορές που κατατέθηκαν για τις ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν σήμερα το μεσημέρι, μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης για το πρωί εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει η πλευρά των βασικών μετόχων της ΛαΚιτίρα.

Πέραν της Altantica προσφορές κατέθεσαν οι Thomas Cook, Der Touristik, οι ιδιοκτήτες της «H Hotels», η ίδια η Eurobank και κάποια funds. H Deloitte ως ειδικός εκκαθαριστής θα καταθέσει αίτηση στο δικαστήριο για επικύρωση του αποτελέσματος της πλειοδοτικής διαδικασίας. Η κατάθεση της αίτησης και έκδοση της απόφασης εκτιμάται ότι θα απαιτήσει χρόνο ως 4 μηνών.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης θα προχωρήσει στη δημοσίευση πρόσκλησης για την αναγγελία πιστωτών. Το προσφερόμενο τίμημα 62,9 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτει όλες τις γνωστές απαιτήσεις έναντι της εταιρείας, ενώ εκτιμάται ότι θα περισσέψουν περίπου 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποδοθούν από τον εκκαθαριστή στους μετόχους.

Ειδικότερα, οι πιστώτριες τράπεζες (Eurobank και Πειραιώς) έχουν απαιτήσεις της τάξης των 47 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν μικρές ρυθμισμένες οφειλές προς ΔΕΗ και ΙΚΑ καθώς και προς προμηθευτές.

Οι μονάδες που πωλούνται (Lakitira Suites, Lakitira Resort και Lakitira Helona Resort) είναι συνολικής δυναμικότητας 615 δωματίων, ενώ διατίθενται χωρίς υποχρεώσεις, με μοναδική υποχρέωση για τον αγοραστή να απορροφήσει το σύνολο των περίπου 600 εργαζομένων. Οι τρεις μονάδες εμφανίζουν ήδη υψηλά επίπεδα κρατήσεων ( πληρότητα υψηλότερη του 80%) για τη φετινή σεζόν.

Σημειώνεται ότι η πλευρά των βασικών μετόχων επιχείρησε να μπλοκάρει την πλειοδοτική διαδικασία, εμφανίζοντας ως ενδιαφερόμενο στρατηγικό επενδυτή την Thomas Cook. Η τελευταία, όμως, υπαναχώρησε ως προς την πρόθεσή της να εμφανίσει άμεσα 20 εκατ. ευρώ ως έναντι αύξησης κεφαλαίου 42 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της ανακοπής να ματαιωθεί.

Η Atlantica είναι κυπριακών συμφερόντων, διατηρεί στενή συνεργασία με την TUI και διαχειρίζεται πάνω από 20 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και σε άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v