Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Restart στη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Εγινε δεκτό το αίτημα αποχής που κατέθεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη και η δίκη αναβλήθηκε για τις 3-12-2018.

Restart στη δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Από την αρχή θα ξεκινήσει η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σήμερα έγινε δεκτό το αίτημα αποχής που κατέθεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη και η δίκη που είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 κι ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση ούτε του πρώτου μάρτυρα, αναβλήθηκε για τις 3-12-2018.

Πριν την πρόεδρο, αίτημα αποχής είχε καταθέσει μια σύνεδρος του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει με την κ. Κουτέρη, ενώ είχε κατατεθεί και αίτημα εξαίρεσης της προέδρου από συνηγόρους υπεράσπισης.

Το αίτημα της κ. Κουτέρη έγινε δεκτό, ενώ λίγο πριν, είχε καταθέσει αντίστοιχο αίτημα σύνεδρος του δικαστηρίου, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει στην Έδρα με την πρόεδρο.

Για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ κατηγορούνται συνολικά 35 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλλιπίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.

Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, πλην του κ. Φιλλιπίδη, είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελαρίου που διατέλεσε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρ Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v