Συνεδριάζει στις 27 Μαρτίου ο ESM για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Κληρώνει για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ για εξυπηρέτηση υποχρεώσεων, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων και ανάπτυξη «μαξιλαριού μετρητών».

Συνεδριάζει στις 27 Μαρτίου ο ESM για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Η έγκριση της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα θα εξεταστεί στο Συμβούλιο των διευθυντών του ESM που θα συνεδριάσει στις 27 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της ατζέντας, «θα εξεταστεί η έγκριση της τέταρτης χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένης της εκταμίευσης 5,7 δισ. ευρώ για εξυπηρέτηση υποχρεώσεων, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων και ανάπτυξη «μαξιλαριού μετρητών» με αυτή τη δόση. Πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διευθυντών, το Συμβούλιο των Διοικητών ενέκρινε το Συμπληρωματικό MoU με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

Στην ίδια συνεδρίαση, θα εξεταστεί η τροποποίηση της Συμφωνίας Διευκόλυνσης Χρηματοδοτικής Βοήθειας με την Ελλάδα, επιτρέποντας στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας» να γίνει μέρος της συμφωνίας και αναλαμβάνει διάφορες υποχρεώσεις στο πλαίσιο αυτής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών για την εκταμίευση της δόσης ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έκανε ανάρτηση στο Twitter φωτογραφία που υπογράφει τα σχετικά έγγραφα.

«Καλά νέα για την Ελλάδα: με όλες τις εθνικές διαδικασίες να έχουν τώρα ολοκληρωθεί είμαι χαρούμενος που υπογράφω τα απαραίτητα έγγραφα για την τρίτη αξιολόγηση. Το συμβούλιο του ESM θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ. Αυτό είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος το επόμενο καλοκαίρι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v