Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ξανά ο Ζήγρας

Το έμβασμα φέρεται να σχετίζεται με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών συστημάτων που υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Σε βάρος του Ζηγρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ξανά ο Ζήγρας

Εκ νέου κατηγορούμενος για "μίζα" 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να κατατέθηκε σε τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία ειναι ο ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Το έμβασμα φέρεται να σχετίζεται με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών συστημάτων που υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε βάρος του Ζήγρα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Χ. Ντζούρα και Σ. Μανώλη ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το νέο έμβασμα γνωστοποίησαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές δικαστικές αρχές, απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που τους είχαν αποστείλει οι εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων στη κύρια υπόθεση των εξοπλιστικών συστημάτων και είχε προβεί σε σωρεία επιβαρυντικών αποκαλύψεων κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Ζηγρας έχει παράλληλα καταθέσει ως μάρτυρας στους Ελβετούς εισαγγελείς όταν είχαν έρθει στη χώρα μας στο πλαίσιο έρευνας για τη διαφθορά. Μάλιστα ο Ν. Ζήγρας είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων ότι «εγκάλεσε την ελβετική δικαιοσύνη διότι προκειμένου να προστατεύσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v