Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mega Brokers: Ανεβάζει τον πήχη για το 2018

Ποιους στόχους έθεσε για τη φετινή χρονιά η γνωστή πρακτορειακή εταιρεία. Πώς βλέπουν τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο ο πρόεδρος της Mega Brokers κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Mega Brokers: Ανεβάζει τον πήχη για το 2018

Τον στόχο της Mega Brokers για αύξηση των μικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ (έναντι 63 εκατ. πέρυσι και 55 εκατ. το 2016) ανακοίνωσε την Παρασκευή (εκδήλωση Mega Brokers Awards) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής πρακτορειακής εταιρείας  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (φωτ.), συμπληρώνοντας πως υπάρχει φέτος μια σειρά θετικών εξελίξεων στον ασφαλιστικό κλάδο, όπως:

* Η αύξηση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων, καθώς θα ρυθμιστεί το ζήτημα των ακάλυπτων οχημάτων.

* Θα συνεχιστεί να ανεβαίνει η παραγωγή στα συμβόλαια υγείας.

* Το 2018 θα είναι η χρονιά των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

* Οι καλύψεις αστικής ευθύνης θα αυξάνονται σταδιακά, λόγω των νέων θεσμικών πλαισίων που επιβάλλει σε μια σειρά ζητημάτων η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η κυβέρνηση έχει αρχίσει να συζητάει τον τρόπο με τον οποίον Πολιτεία και ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (υγεία, σύνταξη, φυσικές καταστροφές).

«Οικονομική ανάπτυξη χωρίς την ασφαλιστική βιομηχανία δεν γίνεται» τόνισε ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της ασφαλιστικής αγοράς να επενδύσει στην τεχνολογία και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, θεώρησε θετικό το γεγονός ότι σχήματα όπως η Mega Brokers μεγαλώνουν και αποκτούν κρίσιμη μάζα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην τεχνολογία. «Το μέλλον του επαγγελματία ασφαλιστή στις μέρες μας είναι καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν και χρέος όλων των συντελεστών της ασφαλιστικής αγοράς είναι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να αξιολογήσουμε το κόστος που έχουν οι υπηρεσίες μας προς τον πελάτη», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής της Mega Brokers Τάσος Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη συνέχιση του στόχου της εταιρείας για μείωση της ποσοστιαίας συμμετοχής του κλάδου αυτοκινήτου στο συνολικό της χαρτοφυλάκιο (το 2017 21% προϊόντα ζωής και υγείας, το 16% λοιποί γενικοί κλάδοι και το 63% οχήματα), συμπληρώνοντας πως το αυτοκίνητο βάλλεται από παντού και πως η εταιρεία θα πρέπει να εστιάσει περαιτέρω σε προϊόντα με πιο έντονο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αναφέρθηκε, τέλος, στους έξι στόχους της Mega Brokers για το 2018: α) Εναρμόνιση με τις νέες Κοινοτικές Οδηγίες, β) Εφαρμογή του νέου συστήματος ISO 27001, γ) Εντονότερη τοποθέτηση στην αγορά των εταιρικών πελατών, δ) Περαιτέρω επέκταση στην περιφέρεια της χώρας, ε) Επένδυση στην τεχνολογία και στ) Πάνω από 70 εκατ. ευρώ μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v