Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Πιθανή η «καθαρή έξοδος» από το πρόγραμμα

Ο αμερικανικός οίκος θεωρεί πιθανή μια «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, αν και θα εκθέσει πιο άμεσα την Ελλάδα στις ορέξεις των αγορών.

Citi: Πιθανή η «καθαρή έξοδος» από το πρόγραμμα

Κάτω των προσδοκιών θα κινηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα την επόμενη διετία, εκτιμά η Citi.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ φέτος και το 2019 θα κινηθεί περί το 1-1,5% καθώς η περιορισμένη εγχώρια ρευστότητα, η αδύναμη ανταγωνιστικότητα και τα δημοσιονομικά μέτρα συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ανάπτυξη. 

Ο αμερικανικός οίκος θεωρεί πιθανή μια «καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, αν και θα εκθέσει πιο άμεσα την Ελλάδα στις ορέξεις των αγορών.

Παράλληλα, εκτιμά ότι είναι απίθανη μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους στα δάνεια του επίσημου τομέα, χωρίς να αποκλείει πάντως κάποιους περιορισμένους συμβιβασμούς. 

Σχολιάζοντας το αίτημα του Γ. Στουρνάρα να διατηρηθεί το "waiver" για τα ελληνικά ομόλογα μετά τη λήξη του προγράμματος, η Ctit σημειώνει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει να επεκτείνει την εξαίρεση, αλλάζοντας τους κανόνες. "Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς θα διατηρηθεί η πίεση των ευρωπαίων δανειστών στην Ελλάδα μετά και το τέλος του προγράμματος", σχολιάζει.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v