Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο για «ξεμπλοκάρισμα» δεσμευμένων λογαριασμών

Ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς. Πως θα λειτουργεί η πληρωμή- αποδέσμευση πολλαπλάσιων ποσών. Ο ελεγκτικός μηχανισμός επιστρατεύει το διαδίκτυο, ακόμα και το Facebook για ύποπτες συναλλαγές.

Το σχέδιο για «ξεμπλοκάρισμα» δεσμευμένων λογαριασμών

Μερική και σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί η ΑΑΔΕ, εφόσον ο φορολογούμενος ενταχθεί σε ρύθμιση την οποία τηρεί. Παράλληλα, ο ελεγκτικός μηχανισμός επιστρατεύει συστηματικά το διαδίκτυο, ακόμα και το facebook προκειμένου να εντοπίσει ύποπτες συναλλαγές και παράνομο εμπόριο.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στο πλαίσιο του συνεδρίου Athens Tax Forum το οποίο διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, προανήγγειλε ρύθμιση –ανάσα για χιλιάδες φορολογουμένους με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Όπως εξήγησε θα αφορά φορολογούμενους που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και είναι συνεπείς, δηλαδή τηρούν κανονικά τη ρύθμιση και πληρώνουν κάθε μήνα τις δόσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινό σχέδιο ΑΑΔΕ και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα προβλέπει τη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο για κάθε ποσό της ρύθμισης που θα πληρώνει ο φορολογούμενος – οφειλέτης να αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του το διπλάσιο, τριπλάσιο ή πολλαπλάσιο ποσό της μηνιαίας δόσης. Εάν για παράδειγμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι 5.000 ευρώ και η ρύθμιση σε 12 δόσεις, συνεπάγεται εξόφληση 416 ευρώ το μήνα, από τον δεσμευμένο λογαριασμό θα ξεμπλοκάρουν αρχικά 833 ή 1.248 ευρώ.

Όσο ο φορολογούμενος είναι συνεπής στην ρύθμιση κάθε μήνα θα αυξάνει και το ποσό που θα απελευθερώνεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να αρθούν πλήρως τα αναγκαστικά μέτρα.

Στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους φορείς της αγοράς όπου θα εξεταστεί το θέμα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών από τους φορολογούμενους που αμφισβητούν τους φόρους και τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η φορολογική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v