Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεντένο: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία για το χρέος

Μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, τόνισε.

Σεντένο: Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία για το χρέος

Πιο κοντά σε μια συμφωνία για το χρέος βρίσκονται οι δανειστές της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

O Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «οι θέσεις είναι σήμερα πολύ πιο κοντά απ' ότι πριν» προσθέτοντας πως «έχουμε ακόμη ένα τελευταίο μίλι να διανύσουμε, αλλά υπάρχει ένα θετικό κλίμα γύρω από το τραπέζι και θεωρώ ότι αντανακλάται μια πραγματική προθυμία (από το ΔΝΤ) να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Μια δέσμευση του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα, τόνισε ο Μ. Σεντένο.

Oπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για τον επικεφαλής του Eurogroup το «κλειδί» είναι οι όποιες προϋποθέσεις θα συνοδεύουν την ανακούφιση χρέους να προέρχονται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση και το σχέδιό της για την ανάπτυξη.

«Όλοι θέλουμε οι προϋποθέσεις για το χρέος να εντάσσονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Η κυριότητα (του προγράμματος) είναι η λέξη που πρέπει να καθορίσει τη διαδικασία τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε.

Μοσκοβισί: Αβάσιμες οι φήμες για παράταση του ελληνικού προγράμματος

Από την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις φήμες ότι το Βερολίνο πιέζει για παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, πρέπει να το ολοκληρώσουμε τώρα. Πρέπει να το ολοκληρώσουμε με καλούς όρους και γι’ αυτό πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιό του, οι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν το δικό τους μέχρι το τέλος και οι συνεργάτες της Ελλάδας πρέπει να είναι στο πλευρό της για ένα μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v