Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραντεβού Δραγασάκη με τον Γάλλο Πρέσβη

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ελλάδα και η βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαγράφονται για τη χώρα.

Ραντεβού Δραγασάκη με τον Γάλλο Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy είχε, σήμερα Tρίτη 24 Απριλίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ελλάδα και η βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαγράφονται για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα αποτελεί η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα και η προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων που θα ανταποκρίνονται στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Αναφερόμενος στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, ο Αντιπρόεδρος έκανε λόγο για ένα κείμενο που απευθύνεται, παράλληλα, στην κοινωνία, στους εταίρους της χώρας και στις αγορές, με στόχο να καταδείξει ότι η Ελλάδα έχει, για πρώτη φορά, το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, ένα σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή, δικής της ιδιοκτησίας, με βάση τις δικές της προτεραιότητες.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τρεις άξονες δράσεων:

• Ταχύτερη ίδρυση επιχειρήσεων

• Απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα

• Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Νόμου

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε τη σημασία της χρηματοδότησης των επενδύσεων, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν η ταχεία μείωση των «κόκκινων» δανείων, η δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η θεσμοθέτηση μικροπιστώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτάχυνση των διαδικασιών της δημιουργίας Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στις οποίες η Γαλλία λαμβάνει ενεργά μέρος, προσφέροντας τεχνική βοήθεια.

Ακόμη, έγινε μνεία στις δυνατότητες για περαιτέρω δραστηριοποίηση γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v