Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τη ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε τη ΔΕΗ σε απαξίωση, με πτώση της χρηματιστηριακής αξίας και εκτόξευση των οφειλών. Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τη ΔΕΗ

H κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες, χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει τη χώρα, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης από τη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές ρεύματος σε αύξηση και την επιχείρηση σε χρεοκοπία. Οι λιγνιτικές μονάδες εκποιούνται με απαράδεκτους όρους, ενώ τα δάνεια θα μείνουν στο κομμάτι της ΔΕH που θα ελέγχει το Δημόσιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για τη ΔΕH το 2014 ότι η τότε κυβέρνηση την οδηγεί σε ξεπούλημα. Τότε ήσασταν λαϊκιστές και δημαγωγοί, τώρα είστε αδίστακτοι και ανίκανοι, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν έχετε στρατηγικό σχέδιο. Οδηγήσατε την επιχείρηση σε απαξίωση καθώς η χρηματιστηριακή της αξία κατακρημνίστηκε, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύθηκαν. Επιδιώκετε τον ακρωτηριασμό της ΔΕH απλά για να κλείσει η αξιολόγηση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έχετε ιδεολογηψίες και διαχειριστική ανικανότητα, πρόσθεσε.

Η χώρα δεν χρειάζεται άλλες ιδιωτικοποιήσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να παράγει φθηνή ενέργεια και να βρεθεί στην πρωτοπορία στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v