Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Έχουμε κάνει το 90% της δουλειάς, ας γίνει και το υπόλοιπο 10% σωστά

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ελπίζω σήμερα να δείξουμε πως υπάρχει καλή πρόοδος, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, υπογράμμισε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μοσκοβισί: Έχουμε κάνει το 90% της δουλειάς, ας γίνει και το υπόλοιπο 10% σωστά

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στις 21 Ιουνίου, δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων τη ΕΕ κ. Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Τα τέσσερα σημεία για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπως είπε, είναι πρώτον η προετοιμασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (ανέφερε πως υπάρχει καλή πρόοδος αλλά μένουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν, μίλησε για εντυπωσιακά αποτελέσματα και εξέφρασε την ελπίδα πως οι αντιπροσωπείες των δανειστών θα μπορούν να επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα), δεύτερον πρέπει να σκεφτούμε τον σχεδιασμό μιας κατάλληλης μεταμνημονιακής παρακολούθησης, όμωςδεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα, το τρίτο σημείο αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική (έχει προετοιμαστεί, έχει ισχυρή βάση, αλλά πρέπει να είναι σταθερή, να είναι ελληνικού σχεδιασμού και ιδιοκτησίας) και τέταρτον πρέπει να βρεθεί μηχανισμός για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (υπάρχουν καλές ιδέες όπως η γαλλική για τη σύνδεση χρέους/ανάπτυξης, είπε ο κ. Μοσκοβισί).

Δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας πως «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος». Είπε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πως ελπίζει σήμερα «να δείξουμε πως υπάρχει καλή πρόοδος».

Όπως επισήμανε, πρέπει να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος γρήγορα, τονίζοντας πως «έχει γίνει το 90%, μένει το 10%, ας γίνει σωστά αυτό το 10%».

Τα πράγματα είναι γενικά εντός τροχιάς όμως τώρα όμως υπάρχει η ολοκλήρωση, δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, τόνισε από την πλευρά του ο Βλάντις Ντομπρόβσκις. Σημείωσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να λάβουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις τους επόμενους 1-2 μήνες για να υπάρχει συμφωνία για την ολοκλήρωση του αξιολόγησης προγράμματος και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές. Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να τηρήσει σταθερές δημοσιονομικές πολιτικές μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v