Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β η DBRS

Η αναβάθμιση οφείλεται στην μεγάλη πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων από το 2010, στα σινιάλα ανάκαμψης και το μειωμένο πολιτικό ρίσκο. Τι αντανακλά το θετικό outlook. «Κλειδί» η κλίμακα της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β η DBRS

Η DBRS αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάας σε Β από CCC, διατηρώντας το θετικό outlook. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση οφείλεται στην μεγάλη πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων από το 2010, όταν και μπήκε στο πρώτο μνημόνιο. 

Επίσης, η κίνηση οφείλεται στα σινιάλα οικονομικής ανάκαμψης που καταγράφηκαν το 2017 αλλά και στα τρία χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης. 

Ακόμη, αναφέρει η DBRS, τα ρίσκα αλλαγής πολιτικής από μια αλλαγή κυβέρνησης είναι πλέον χαμηλότερα. Πρόσθετα ενθαρρυντικά σημάδια είναι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και η εξέλιξη της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης. 

Το θετικό outlook που θέτει ο οίκος αντανακλά τις προσδοκίες για πιστωτικά θετικά γεγονότα σε σχέση με την αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και τις διαπραγματεύσεις για το χρέος. 

Η DBRS θα εξετάσει επίσης την περίοδο και την κλίμακα της μεταμνημονιακής εποπτείας για τη διασφάλιση ότι υπάρχει επαρκές πλαίσιο για συνέχιση των πολιτικών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v