Σεντένο: Μείνετε πιστοί στις μεταρρυθμίσεις

Οι μελλοντικές πολιτικές πρέπει να διευρύνουν τις δυνατότητες για ανάπτυξη στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. Πρέπει να κάνουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να επιτραπεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, τόνισε.

Σεντένο: Μείνετε πιστοί στις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων στην μεταμνημονιακή εποχή ώστε να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές του παρελθόντος, υποστήριξε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο επικεφαλής του Eurogroup, Mάριο Σεντένο.

«Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι μελλοντικές πολιτικές να διευρύνουν τις δυνατότητες για ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την Ελλάδα στο θέμα αυτό» ανέφερε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών. 

«Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πλήρως την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων. Ξέρω ότι στην Ελλάδα ο όρος "μεταρρύθμιση" δεν είναι θετικός. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τη διάρκεια και τον αντίκτυπο των προγραμμάτων προσαρμογής, αυτό είναι ίσως κατανοητό. Πρέπει, όμως, να κατανοήσουμε τη σημασία που έχει η κυριότητα για το μέλλον της Ελλάδας - η μακροπρόθεσμη προοπτική της ανάπτυξης είναι ύψιστης σημασίας» επισήμανε ο κ. Σεντένο. 

Όσον αφορά τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την 21η Ιουνίου για την επίτευξη συμφωνίας, ο κ. Σεντένο τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα 88 προαπαιτούμενα. «Κάθε εβδομάδα μέχρι την 21η Ιουνίου είναι σημαντική» υπογράμμισε. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως πρέπει να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να επιτραπεί στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v