Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός - σκούπα για τον οδικό άξονα 'Ακτιο - Αμβρακία

Με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ προκηρύσσεται από το υπουργείο Υποδομών ο διαγωνισμός - σκούπα για την ολοκλήρωση του ημιτελούς οδικού άξονα 'Ακτιο - Αμβρακία. Οι προηγούμενες εργολαβίες τινάχθηκαν στον αέρα εδώ και χρόνια.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός - σκούπα για τον οδικό άξονα Ακτιο - Αμβρακία

Στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης δημοσιεύθηκε την Δευτέρα ο διαγωνισμός – σκούπα, προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα ‘Ακτιο – Αμβρακία. Πρόκειται για έργα που είχαν ξεκινήσει από το 2010, μέσω σειράς εργολαβιών σε επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν ή φυτοζωούν αλλά ουδέποτε ολοκληρώθηκαν.

Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν πως «θα α ολοκληρωθούν ταχύτατα οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Στόχος, η ολοκλήρωση του έργου, που εδώ και μία οκταετία έχει καταδικάσει σε απομόνωση και χείριστες συνθήκες οδικής ασφάλειας τους κατοίκους της. Ο οδικός άξονας ‘Ακτιο - Αμβρακία μήκους 48,5 χιλιομέτρων παραμένει ημιτελής από το 2010 καθώς «τα έργα βάλτωσαν, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων και της έλλειψης βασικών μελετών. Μάλιστα, το έργο δημοπρατήθηκε τότε χωρίς το σύνολο των απαιτούμενων οριστικών και εγκεκριμένων μελετών αλλά, μόνο με προμελέτες, που και αυτές, ήταν ελλιπέστατες!»

«Με την παρούσα προκήρυξη επουλώνονται οι πληγές των ανολοκλήρωτων εργασιών, καθώς εντάσσονται ως ενιαία εργολαβία στη νέα δημοπράτηση που θα ακολουθήσει για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου» επισημαίνουν από το υπουργείο Υποδομών. Ο προϋπολογισμός της δημοπρατούμενης εργολαβίας "ανέρχεται τα 150 εκατομμύρια με ΦΠΑ. Το αντικείμενο του έργου όπως περιγράφεται στο κείμενο της προκήρυξης, είναι η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωσης της Πράξης «Κατασκευή Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», που δεν ολοκληρώθηκαν στα πλαίσια των αρχικών συμβάσεων.  Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής. Η συμβολή της στην τοπική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v