Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 1,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής μηνός Μαρτίου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, παρουσίασε αύξηση 1,1%, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2018 ήταν αυξημένος κατά 2,5%.

Αύξηση 1,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο

Ανοδικά σε ετήσια και μηνιαία βάση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο, ωστόσο στο α' τρίμηνο παρουσίασε μικρή μείωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής μηνός Μαρτίου, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, παρουσίασε αύξηση 1,1%, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2018 ήταν αυξημένος κατά 2,5%. 

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ήταν μειωμένος κατά 0,6%. 

Η αύξηση σε ετήσια βάση κατά 1,1% του δείκτη τον Μάρτιο προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

-Κατά 15% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού

2. Από τη μείωση:

-Κατά 10,2% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων

-Κατά 1,1% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών

-Κατά 2,2% του Δείκτη Παροχής Νερού. 

Η μείωση που σημειώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από τη μείωση:

-Κατά 1,8% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων

-Κατά 7,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού

-Κατά 3,5% του Δείκτη Παροχής Νερού.

2. Από την αύξηση:

-Κατά 1,7% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών.

***Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής μηνός Μαρτίου επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v