Ως 8 Ιουνίου το ενδιαφέρον για τα ακίνητα Ταμείων και ΟΑΕΔ στην Αθήνα

Η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των ακινήτων δόθηκε λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους, σημειώνει το υπουργείο. Τα σημαντικότερα κτίρια.

Ως 8 Ιουνίου το ενδιαφέρον για τα ακίνητα Ταμείων και ΟΑΕΔ στην Αθήνα

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε την παράταση, μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 14.00, της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα ακίνητα των ΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Η παράταση αποφασίστηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της σημαντικής ανταπόκρισης από νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ενδιαφερόμενους ιδιώτες για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Στον κατάλογο των προς μίσθωση ακινήτων φορέων του υπουργείου Εργασίας που απευθύνεται σε ιδιώτες επενδυτές περιλαμβάνονται αξιόλογα κτίρια όπως το πρώην ξενοδοχείο «Esperia» στην Σταδίου, το παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους (επταόροφο κτίριο), το τριώροφο κτίριο του ξενοδοχείου «Athens Inn» στην οδό Βικτ. Ουγκώ 13, επταόροφο κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα στην οδό Μενάνδρου 48, το πολύοροφο πάρκιν στην οδό Ομήρου 12, το διατηρητέο κτίριο του «Ελληνικού Ωδείου» στην οδό Φειδίου, τετραόροφο διατηρητέο κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα 7 – 9, το Μέγαρο Σίνα στην Πανεπιστημίου (τετραόροφο διατηρητέο κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα), επταόροφο κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην Δραγατσανίου 8 και πολλοί όροφοι σε κτίρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v