Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιάμης: Παραμένει πρώτος διεθνώς ο ελληνόκτητος στόλος

«Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών» επισημαίνει ο Θ. Βενιάμης με την ευκαιρία της έναρξης των Ποσειδωνίων.

Βενιάμης: Παραμένει πρώτος διεθνώς ο ελληνόκτητος στόλος

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, εν μέσω σημαντικών προκλήσεων τόσο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και για την Ελλάδα, η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2018 είναι για μια ακόμα φορά εδώ, αποδεικνύοντας την αντοχή, την δέσμευση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη δυναμική της ναυτιλίας μας αλλά και της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης με την ευκαιρία έναρξης της ετήσιας έκθεσης - θεσμού για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Οπως δήλωσε ο κ. Βενιάμης, «τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας είναι σημαντικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευημερία όλων των εθνών. Ο ελληνόκτητος στόλος εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου (σε όρους χωρητικότητας dwt), συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 30% των δεξαμενοπλοίων και 22% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ενώ περίπου το ήμισυ της συνολικής μεταφορικής ικανότητας του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ελληνικής ιδιοκτησίας.

Τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας αντικατοπτρίζονται, επίσης, στον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικοί μας εταίροι σε όλο τον κόσμο εκφράζουν την εκτίμηση και το σεβασμό τους σε αυτήν. Είναι αυτή η παραδοσιακή αφοσίωση και αξιοπιστία, την οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα αδιάλειπτα προσπαθεί να διατηρήσει και να τιμήσει. Αυτή είναι και η κληρονομιά που φέρει διαχρονικά η Έκθεση Ποσειδώνια ως ένας καθιερωμένος διεθνής θεσμός εξαίρετης διάκρισης.

Τα Ποσειδώνια 2018 σύντομα θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της ναυτιλιακής βιομηχανίας, που αποτελεί και μοναδική ευκαιρία τόσο για την παρουσίαση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών και άλλων ναυτιλιακών καινοτομιών όσο και για τη δημιουργία στέρεων συνεργασιών. Είναι αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρισμένο διεθνές γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η γενέτειρά του.

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, ως o θεσμικός εκπρόσωπος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών και την εδραίωση εποικοδομητικής συνεργασίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη, προσβλέποντας στην υιοθέτηση βιώσιμων ναυτιλιακών πολιτικών προς όφελος της διεθνούς ναυτιλίας, του παγκόσμιου εμπορίου και της ανάπτυξης», καταλήγει ο κ. Βενιάμης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v