Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα με τα τεχνικά κλιμάκια για την πώληση NPLs σε funds

Αλλαγή υφιστάμενου πλαισίου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έθεσαν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. «Αποκρούστηκε» η απαίτηση των δανειστών, οι οποίοι σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Οικονομίας, έδρασαν κατ' εντολή ενδιαφερομένων funds.

Κόντρα με τα τεχνικά κλιμάκια για την πώληση NPLs σε funds

Την αλλαγή του πλαισίου για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε funds και εταιρείες διαχείρισης, φέρονται να ζήτησαν σήμερα από την κυβέρνηση τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στη διάρκεια συζήτησης για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε «έκρηξη» από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έκανε αποδεκτή μια τέτοια συζήτηση, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση από εκπροσώπους των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, που δήλωσαν ότι το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές και ικανοποιητικό.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σημειώνουν ότι το εν λόγω θέμα το ανακίνησαν funds, τα οποία θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα με ευνοϊκότερους γι΄αυτά, όρους, από αυτούς που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο και που σχετίζονται με την προστασία των δανειοληπτών και της τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών. Μάλιστα, σημειώνουν, ότι για να πετύχουν τις αλλαγές, έβαλαν μπροστά τους θεσμούς.

Κατά τους ίδιους κύκλους, η ελληνική πλευρά «έκλεισε» το θέμα οριστικά, αρνούμενη να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση. Γι΄αυτό άλλωστε επισημαίνουν, στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με την πολιτική ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα στην αντζέντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v