Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιο: Οι γ.γ. των υπουργείων μόνη εκκρεμότητα με τους θεσμούς

Εκλεισαν τα θέματα της διαπραγμάτευσης που αφορούν το Δημόσιο. Το χρονοδιάγραμμα για ορισμό των γ.γ. θα καθοριστεί σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ. «Ένα προς ένα» προσλήψεις/αποχωρήσεις από το 2019.

Δημόσιο: Οι γ.γ. των υπουργείων μόνη εκκρεμότητα με τους θεσμούς

«Πήγε πάρα πολύ καλά η συζήτηση. Τα θέματα του υπουργείου έχουν κλείσει», υποστήριξε η Ολγα Γεροβασίλη μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών. Όπως είπε, το μόνο που μένει ανοικτό είναι οι τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, για τις οποίες πλέον το υπουργείο δεν φέρει καμία ευθύνη, δεδομένου ότι η διαδικασία έχει περάσει στο ΑΣΕΠ.

Για τον λόγο αυτό οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν εκτάκτως την προσέλευση εκπροσώπων του ΑΣΕΠ στις συζητήσεις που διεξάγονται στο Χίλτον, προκειμένου να καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, οι σχετικές προκηρύξεις έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο και πλέον το θέμα έχει φύγει από την αρμοδιότητα του υπουργείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για 69 θέσεις έχουν συγκεντρωθεί 7.000 βιογραφικά.

Αντίθετα με τους γενικούς γραμματείς, πάντως, σε ικανοποιητικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία τοποθέτησης των 89 γενικών διευθυντών των υπουργείων και ως αυτή τη στιγμή, οι 30 έχουν επιλεγεί.

Για τα υπόλοιπα θέματα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και της κινητικότητας, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι προχωρούν ικανοποιητικά.

Τέλος, ανέφερε ότι από το 2019 οι προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων στο Δημόσιο θα είναι «ένα προς ένα», όπως έχει συμφωνηθεί, συμπληρώνοντας ότι για δημοσιονομικούς λόγους είναι συμφερότερο να αποχωρούν οι παλαιοί υπάλληλοι, οι οποίοι αμείβονταν υψηλότερα, και να αντικαθίστανται με νέους που έχουν χαμηλότερες αμοιβές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v