Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φέσια» 118,4 εκατ. πλήρωσε τον Μάρτιο το Δημόσιο

Οι πληρωμές αφορούν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Στόχος ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων εντός του καλοκαιριού.

«Φέσια» 118,4 εκατ. πλήρωσε τον Μάρτιο το Δημόσιο

Πληρωμές 118,4 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου, εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εκκρεμείς επιστροφές φόρων δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον Μάρτιο, όταν το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων διαμορφωνόταν σε 3,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ, στο τέλος Αυγούστου δεν θα υπάρχει καμία αίτηση επιστροφής φόρου με εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών, ενώ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών έχουν σημειώσει ότι στόχος είναι ο μηδενισμός του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου εντός του καλοκαιριού.

Η πορεία συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και η απρόσκοπτη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελούν τα κριτήρια αποδέσμευσης της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ εντός Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v