Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραχωρήθηκε η χρήση της Στέγης Κρώσφηλδ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, παραχωρήθηκε τελικά η χρήση της «Στέγης Κρώσφηλδ» στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες ώστε το κτίριο να πάρει ζωή ύστερα από 6 χρόνια εγκατάλειψης.

Παραχωρήθηκε η χρήση της Στέγης Κρώσφηλδ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνει ότι η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» ξανανοίγει και πάλι τις πόρτες της, προκειμένου να λειτουργήσει ως φιλόξενος παιδικός σταθμός για τα παιδιά του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, παραχωρήθηκε τελικά η χρήση της «Στέγης Κρώσφηλδ» στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες ώστε το κτίριο να πάρει ζωή ύστερα από 6 χρόνια εγκατάλειψης. Σημαντική σε αυτό ήταν η συμβολή της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας αλλά και η συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

«Η επαναλειτουργία ήταν στοίχημα για το Υπουργείο. Με την παρέμβασή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία τοποθετήσαμε μέλος του Υπουργείου στο ΔΣ, επιλύθηκαν μια σειρά χρόνιων προβλημάτων, όπως η πληρωμή των εργαζομένων.

Επίσης, έγινε εφικτό με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων αλλά και των νομικών συμβούλων των δυο δήμων και του Υπουργείου Εργασίας να βρεθεί νομική φόρμουλα μεταβίβασης της Στέγης στο δήμο Κερατσινίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιτέλους ο παιδικός σταθμός και ο κήπος με τις λεμονιές θα γεμίσει με τις φωνές των παιδιών», δήλωσε η κ. Φωτίου.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης δήμων για την αναμόρφωση και ανακατασκευή παιδικών σταθμών, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v