Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αξιολόγηση και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup

O Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι θεσμοί θα παρουσιάσουν το SLA που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου. Οπως ξεκαθαρίζεται, η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στις 21 Ιουνίου.

Αξιολόγηση και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup

Πρώτο θέμα του Eurogroup της Πέμπτης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με την ατζέντα που δημοσιοποίησε ο Μάριο Σεντένο.

Όπως αναφέρεται, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM, στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη στρατηγική αναφορικά με το χρέος.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι θεσμοί θα παρουσιάσουν το SLA που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαΐου. Σημειώνεται δε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στις 21 Ιουνίου.

Όπως σημειώνει, «στο προηγούμενο Eurogroup οι θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, με στόχο να επιτευχθεί Staff Level Agreement προ της συνάντησης των υπουργών τον Μάιο. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Επί τη βάσει επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v