Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουρουμπλής: Πρωτοβουλίες για εργασιακά και σημαία στη ναυτιλία

Ρεκόρ συμμετοχής στη φετινή 50ή διοργάνωση των Ποσειδωνίων. Ξεπέρασε τα 9 δισ. το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2017. Νέα άνοδος στο πρώτο δίμηνο του 2018.

Κουρουμπλής: Πρωτοβουλίες για εργασιακά και σημαία στη ναυτιλία

Ρεκόρ όλων των εποχών θα συνδυάσει το διεθνές ναυτιλιακό φόρουμ Ποσειδώνια 2018 τη φετινή, 50ή του διοργάνωση, αντανακλώντας τις ενδείξεις ανάκαμψης που καταγράφονται στον χώρο της ναυτιλίας διεθνώς.

Η έκθεση οργανώνεται από τις 4 ως τις 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή 1.920 εκθετών από 92 χώρες και αύξηση 6% του εκθεσιακού χώρου που θα καταλάβουν οι συμμετέχοντες.

Μιλώντας προ ολίγου στην καθιερωμένη συνέντευξη των Ποσειδωνίων ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης τη Δευτέρα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προανήγγειλε κυβερνητικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα στα θέματα της ελληνικής σημαίας και της εργασίας στον χώρο της ναυτιλίας.

Ο υπουργός σημείωσε πως η ανάκαμψη των διεθνών ναυλαγορών αποτυπώνεται στην αύξηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος, το οποίο κατέγραψε άνοδο 17% το 2017 και διαμορφώθηκε στα 9,13 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε πως στο πρώτο δίμηνο του 2018 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα σημείωσε περαιτέρω άνοδο 11% σε σχέση με το 2017 και 32% σε σύγκριση με το 2016.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ο Πειραιάς αναδεικνύεται σε ισχυρό διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, καθώς την τελευταία τριετία εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή 300 νέες ναυτιλιακές και ναυλομεσιτικές εταιρείες, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε 1.400.

Ο Πειραιάς, συνέχισε, ήδη κατατάσσεται στην 38η θέση από άποψη διακίνησης εμπορευμάτων παγκοσμίως, ενώ πριν λίγα χρόνια βρισκόταν στην 90ή, σημειώνοντας πως σύμφωνα με εκτιμήσεις εντός της επόμενης τριετίας έχει τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να αναρριχηθεί έως και στην 20ή θέση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης επιβεβαίωσε τις ενδείξεις ανάκαμψης που καταγράφονται στις διεθνείς αγορές, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών να διατηρήσουν την ελληνόκτητη ναυτιλία στην κορυφή του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v