Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Χωρίς αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ για το 67% των υπόχρεων

Ποσοστό της τάξης του 15% θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα εξαιτίας των νέων αντικειμενικών τιμών, ενώ το 18% θα δει μειωμένο λογαριασμό από το φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ. Ζητά ρύθμιση στο χρέος χωρίς αιρεσιμότητες.

Τσακαλώτος: Χωρίς αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ για το 67% των υπόχρεων

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Με βάση τα όσα εξήγησε οι αλλαγές δεν θα μεταβάλουν το λογαριασμό για το 67% των υπόχρεων. Ένα ποσοστό της τάξης του 15% θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα. Εξ αυτών οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε λαϊκές περιοχές στις οποίες θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές θα κληθούν να πληρώσουν έως 20 ευρώ το χρόνο περισσότερο. Ποιο βαρύς θα είναι ο λογαριασμός για τις τουριστικές περιοχές. Τέλος το 18% θα δει μειωμένο λογαριασμό από το φόρο ακινήτων.

Σε ότι αφορά το χρέος ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν αιρεσιμότητες καθώς κάτι τέτοιο θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές. Θεωρεί καλή συμφωνία μια 10ετή επιμήκυνση των λήξεων, ενώ τάχθηκε υπέρ του «γαλλικού κλειδιού» που συνδέει ανάπτυξη με χρέος.

Σε ότι αφορά τις συντάξεις επανέλαβε ότι δεν είναι της παρούσης το θέμα, ζητώντας από τους βουλευτές να μην ρωτούν για το θέμα.

Τέλος, για την μεταμνημονιακή εποχή σημείωσε ότι θα προσομοιάζει με αυτή των άλλων χωρών που ήταν σε πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v