Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιόρλας: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων

Στον προϋπολογισμό του 2019 ο πολίτης θα δει τα πρώτα βήματα προς ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής σε κρίσιμα θέματα, όπως στη φορολογία, εκτιμά ο υφυπουργός.

Πιτσιόρλας: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων

«Η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στη Realnews.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις:

α) Οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τον μεγαλύτερο ιδιόκτητο στόλο παγκοσμίως

β) Έχουμε αδρανείς υποδομές μεγάλης δυναμικότητας

γ) Έχουμε έμπειρο κι εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό

δ) Το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σε παγκόσμιο κόμβο μεταφορών και σύντομα θα ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να συγκρουστούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να αλλάξουμε καταστροφικές νοοτροπίες. Και να πετύχουμε μια σοβαρή στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε κράτος, ιδιώτες επενδυτές, εργαζόμενους και εφοπλιστές, ώστε να οικοδομήσουμε εξαρχής έναν ανταγωνιστικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και ήδη πετυχαίνουμε πρώτες νίκες».

Σχολιάζοντας την πτώση στις επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο σχολίασε ότι «οι διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα δεν πρέπει να μας τρομάζουν. Το 2017 πετύχαμε σημαντική ανάκαμψη στις επενδύσεις, ρεκόρ στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και στις εξαγωγές. Το 2018 θεωρώ ότι τελικώς θα συνεχιστεί η ίδια πορεία παρά τις στιγμιαίες διακυμάνσεις. Πρέπει όμως να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να αγγίξουμε πια τον σκληρό πυρήνα των προβλημάτων που καθηλώνουν την ελληνική οικονομία».

Εκτίμησε ότι «ο πολίτης βλέπει ήδη την αλλαγή κλίματος στην οικονομία. Βλέπει τη μείωση της ανεργίας, τη βελτίωση της κατάστασης σε πολλούς τομείς της οικονομίας, επενδύσεις και έργα, αύξηση των εξαγωγών και εταιρείες που πηγαίνουν καλά. Στον προϋπολογισμό του 2019 θα δει τα πρώτα βήματα προς ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής σε κρίσιμα θέματα, όπως στη φορολογία. Πάνω από όλα όμως θα δει μια αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα που θα επηρεάσει τα πάντα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v