Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες εκλογές στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ζητά ο Κ. Βλαχάκης

Στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Ρούσκας έλαβε 516 ψήφους και ο κ. Βλαχακης 491, ωστόσο όπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο τελευταίος, στο αποτέλεσμα δεν ελήφθησαν υπόψιν τα 130 λευκά.

Νέες εκλογές στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ζητά ο Κ. Βλαχάκης

Την ακύρωση της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής, με την οποία ανακηρύχθηκε πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου ο κ. Γ. Ρούσκας, και την διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών ζητεί με προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο συνυποψήφιός του Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Στις πρόσφατες εκλογές, ο κ. Ρούσκας έλαβε 516 ψήφους και ο κ. Βλαχακης 491, ωστόσο όπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο τελευταίος, στο αποτέλεσμα δεν ελήφθησαν υπόψιν τα 130 λευκά με αποτέλεσμα η εκλογή προέδρου να είναι άκυρη αφού σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 36/1999 που καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών των συμβολαιογράφων, «επιτυχών πρόεδρος είναι εκείνος ο οποίος έλαβε τουλάχιστον τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων».

Ο κ. Βλαχάκης επισημαίνει ότι αντισυνταγματικά και παράνομα η εφορευτική επιτροπή δεν προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια τα 130 λευκά. Ετσι, τα 516 ψηφοδέλτια που έλαβε ο κ. Ρούσκας είναι λιγότερα από τις μισές συν μια των εγκύρων ψήφων, που προβλέπει το Π.Δ. 36/1999 για την εκλογή πρόεδρου.

Ο κ. Βλαχάκης, επικαλείται και υπ΄ αριθμ. 12/2015 απόφαση του Εκλογοδικείου η οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης αναγκαίο περιεχόμενο «των εγκύρων ψηφοδελτίων είναι ο συνυπολογισμός του συνόλου αυτών, θετικών και λευκών, για την διεξαγωγή του εκλογικού μέτρου ως ελάχιστης έννομης από το Σύνταγμα συνέπειας κάθε έγκυρης ψήφου».

Υπενθυμίζεται οτι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου εξελέγησαν οι Ελένη Κοντογιώργου, Ευτυχία Καραστάθη, Θεόδωρος Χαλκίδης, Θανάσης Δράγιος, Νικόλαος Παπαθέου, και ο Μηνάς Σεφεριάδης από το ψηφοδέλτιο του επανεκλεγέντος προέδρου και από τη μειοψηφία (συνδυασμός «Πνοή Ανανέωση») οι Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Χριστίνα Μάνδρου, Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Ελένη Τσερτσιγιάννη και Αργυρώ Σεργάκη-Παπαδογιάννη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v