Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημητρίου (ΔΑΑ): «Ναυαρχίδα» αύξησης του ΑΕΠ οι αερομεταφορές

Ο πρόεδρος ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δημήτριος Δημητρίου τόνισε ότι η κίνηση του αεροδρομίου αυξήθηκε κατά 73% από το 2013 έως το 2017 ενώ ο ρυθμός αύξησης τον Μάιο του 2018 είναι σχεδόν 11%.

Δημητρίου (ΔΑΑ): «Ναυαρχίδα» αύξησης του ΑΕΠ οι αερομεταφορές

«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι ένας από τους πυλώνες της ανάπτυξης της Ελλάδας», τόνισε κατά την ομιλία στο ετήσιο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δημήτριος Δημητρίου.

Ανέφερε ότι η κίνηση του αεροδρομίου αυξήθηκε κατά 73% από το 2013 έως το 2017. Ο ρυθμός αύξησης τον Μάιο του 2018 είναι σχεδόν 11%, ανέφερε, ενώ επεσήμανε ότι ο μεγάλος «πελάτης» του αεροδρομίου είναι οι επιβάτες που ταξιδεύουν για αναψυχή. «Το αεροδρόμιο λειτουργεί ως άμεση ξένη επένδυση», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης δημιουργεί ένα boom σε δραστηριότητες σχετικές με την αναψυχή.

Σημαντική συμβολή του αεροδρομίου στην ανάπτυξη είναι και το ανερχόμενο ποσοστό city breakers, δηλαδή, επισκεπτών μικρής διάρκειας στην Αττική, οι οποίοι έφτασαν το 1,4 εκατ. το 2017, και μάλιστα με περισσότερες κατά κεφαλήν διανυκτερεύσεις απ’ ό,τι ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι ο ΔΑΑ έχει 340 πρόσθετες πτήσεις εβδομαδιαίως σε σχέση με πέρυσι, 49 νέους προορισμούς, 4 νέες αεροπορικές εταιρείες και 1 ακόμα εταιρεία που δημιούργησε βάση.

Τέλος, χαρακτήρισε τις αερομεταφορές «ναυαρχίδα» για την αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, χρόνια κατά τα οποία πολλοί τομείς της οικονομίας δεν αναπτύσσονται ή δεν αναπτύσσονται γοργά και έκανε μνεία του «κοινωνικού προσήμου» του ΔΑΑ (εκπαίδευση, δημιουργία θέσεων εργασίας, παροχή υπηρεσιών υγείας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v