Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Δεν φτάνουν οι οικογενειακοί γιατροί για την κάλυψη του πληθυσμού

Η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας ανά έντεκα χιλιάδες, και όχι ένας ανά 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, που προέβλεπε ο νόμος που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΝΔ: Δεν φτάνουν οι οικογενειακοί γιατροί για την κάλυψη του πληθυσμού

«H Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθίσταται αδύνατο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών», υποστηρίζουν σε κοινή δήλωση ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ιάσονας Φωτήλας, με αφορμή τις προτάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς ιατρούς.

Οπως υποστηρίζουν, «όχι μόνο οι ιατροί (παθολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι: οι βασικές ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) αρνούνται να δεχτούν τον εξευτελισμό τους εντασσόμενοι στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και της νέας προκήρυξης που τους προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας (1) ανά έντεκα χιλιάδες (11.000), και όχι ένας (1) ανά 2.250 εγγεγραμμένους ενήλικες, που προέβλεπε ο νόμος που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο του 2017. Η μαζική αντιστοίχιση, όμως, του πληθυσμού σε οικογενειακούς ιατρούς, με αυτή την απαράδεκτη αναλογία, είναι πρακτικά αδύνατη, επιστημονικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη», καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v