Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικό Μετρό: Προχωρούν τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Στη διάρκεια του τριημέρου διοργανώθηκαν ξεναγήσεις και επισκέψεις στους σταθμούς «Παπάφη», «25ης Μαρτίου» και «Αμαξοστάσιο».

Αττικό Μετρό: Προχωρούν τα έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Αθρόα προσέλευση καταγράφηκε στο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2018, με στόχο την ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για τη πρόοδο και την εξοικείωσή τους με το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο υποδομής που υλοποιήθηκε ποτέ στην πόλη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια του τριημέρου διοργανώθηκαν ξεναγήσεις και επισκέψεις στους σταθμούς «Παπάφη», «25ης Μαρτίου» και «Αμαξοστάσιο», όπου οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν τόσο την πρόοδο του έργου από το 2016 που επανεκκίνησε μέχρι σήμερα, όσο και τον αρχαιολογικό πλούτο ο οποίος αναδείχθηκε στη διάρκεια της κατασκευής του έργου μέσω των ανασκαφών.

Παράλληλα, μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του τριημέρου, όπως οι εκθέσεις φωτογραφίας, η παράσταση «Μαύρη Κωμωδία» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, αλλά και η συναυλία στο «Αμαξοστάσιο» με τη συμμετοχή των «ThesSAXlonikisaxophonequartet».

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης,Τζένη Βελένη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παππάς, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουϊτσης, ο Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Άρης Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο Πρόεδρος της Εγνατία Οδού Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης, ο Φώτης Μπίμπασης, Μέλος της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, καθώς και στελέχη της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Καθηγητής, Γιάννης Α. Μυλόπουλος, δήλωσε: «Το τριήμερο αυτό αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας εξωστρεφούς πολιτικής της Αττικό Μετρό ΑΕ με γνώμονα την κοινωνική λογοδοσία και το δημοκρατικό έλεγχο από πλευράς των πολιτών. Γιατί τα μεγάλα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αυτός τα πληρώνει, εκείνος είναι ο φυσικός τους ιδιοκτήτης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v